01 بهمن 1393 - 11:55 شناسه خبر: 1728 نسخه چاپی

افزایش قیمت ارز، چقدر به درآمد صادرکنندگان اضافه کرد؟

افزایش قیمت ارز، چقدر به درآمد صادرکنندگان اضافه کرد؟
شاخص قیمت کالاهای صادراتی در ماه نهم سال افزایش یافت + جدولبه گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، آمارهای بانک مرکزی نشان م ...

شاخص قیمت کالاهای صادراتی در ماه نهم سال افزایش یافت + جدول

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که شاخص کل بهای کالاهای صادراتی ایران در ماه آذر امسال 3.9 درصد نسبت به آبان ماه افزایش یافته است. این در حالی است که در آبان ماه این شاخص نسبت به ماه مهر کاهش 0.4 درصدی را تجربه کرده بود.

این شاخص در ماه نهم سال نسبت به آذرماه سال گذشته نیز افزایش 11 درصدی را تجربه کرده است اما این رشد قیمت کالهای صادراتی به واسطه افزایش بهای دلار در بازار آزاد طی این ماه بوده است.

بانک مرکزی در گزارش شاخص بهای کالای صادراتی تاکید کرده است که این شاخص بر حسب ریال و برابری آن با نرخ ارز آزاد محاسبه می شود.

بر اساس این گزارش در ماه آذر نسبت به ماه قبل، نرخ دلار و نرخ یورو به ترتیب معادل 4 درصد و 2.4 درصد افزایش داشت.

محاسبه قیمت کالاهای صادراتی با قیمت ارز در بازار آزاد موجب می شود تا نوسانات بازار آزاد ایران هم در آن مورد توجه قرار گیرد.

از آنجا که ارز حاصل از صادرات با نرخ آزاد فروخته می شود می توان گفت رشد قیمت دلار در آذر موجب افزایش عایدی صادرکنندگان از صادرات شده است. این موضوع بیشترین تاثیر را در رشد قیمت کالاهای صادراتی داشته است.

در این ماه به طور میانگین رشد 3.9 درصدی نسبت به ماه قبل در درآمد صادراتی، صادرکنندگان اتفاق افتاده است.

طبق گزارش بانک مرکزی میانگین شاخص بهای کالاهای صادراتی ایران در 9 ماهه امسال نسبت به 9 ماهه سال گذشته کاهش 0.7 درصدی را تجربه کرده است.

این شاخص در 12 ماه منتهی به آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش 4.1 درصدی داشته است. بر این اساس نرخ تورم کالاهای صادراتی در دوره یک ساله منفی بوده است.

بیشترین تاثیر بر شاخص

در آذر ماه سال جاری، ترقی شاخص قیمت برخی از اقلام نظیر پروپان مایع شده، پلی اتیلن سبک، سیمان، پـسته، ماسـت، تراکتـور، اسـتیرن، مـس کاتـد، کـود اوره، فـرش پـشمی دسـتباف، زعفـران، شمش آلومینیوم، پارازایلین، کولر آبی، قیر، رب گوج ه فرنگی، آهن کلاف گرم، مغز بادام، موم پـارافین، کاشی و سرامیک، بیسکویت و ویفر، شیلنگ پلاستیکی، پودرهـا و مایعـات شـوینده، سـود کاسـتیک، بستنی، ظروف ملامین، کیک، خرما، دودسیل بنزن، شمش روی، انواع ماهی منجمد، فـرش ماشـینی، شــکلات ســفید بــدون کاکــائو، انــواع لولــه گــالوانیزه، "کــشمش و ســبزه" ، تیــر آهــن، صندل زیره پیو رویـه چـرم مـصنوعی، گـونی پـروپیلن، کنـسانتره و آبمیـوه، چـرخ خیـاطی، میگـو و لیاتیلن سنگین با کاهش و شاخص بهای تعدادی از اقلام مانند متانول، روغن صنعتی، کنسانتره مس، بوتـان مـایع شـده، پلـی اتـیلن ترفتـالات، سـالامبور گوسـفندی، کابـل، روغـن موتـور، آمونیـاک و چینی آلات بهداشتی همراه شد که منجر به افزایش شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران نـسبت به ماه قبل شد.

برچسب ها: